La Maria (Moltes gràcies) ens fa arribar aquest enllaç per gaudir una miqueta de l’historia del Poblenou

L’ARXIU HISTÒRIC DEL POBLENOU, associació de voluntàries i voluntaris, es dedica a la recerca, arxiu i difusió de dades i documents (textos i imatges) sobre el barri del Poblenou, a Barcelona. Oferim servei de consulta, reproduccions, llibres i activitats relacionades amb la història i la societat del nostre barri, bàsicament industrial. La divulgació es fa a través de publicacions, exposicions, xerrades, sortides, o bé, evidentment en aquest espai web.

L’Arxiu va néixer el 1976. La seva primera seu va ser a l’Ateneu Popular La Flor de Maig. Des del 1991 és al Centre Cívic Can Felipa. El 1993 l’Arxiu va rebre el Premi Bonaplata, que concedeix el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, en l’apartat de difusió.

La nostra producció més visible és la de realitzar obres d’estudi històric. D’aquesta manera oferim a la gent del nostre barri o de qualsevol altre la possibilitat de no oblidar el passat, el nostre passat… el passat del Poblenou.

No treballem només per als poblenovins i les poblenovines de tota la vida, també ho fem perquè les persones nouvingudes coneguin el passat del Poblenou, el barri que les acull.

Enllaç:

Arxiu històric Poblenou