fins i tot ho puc fer jo

FINS I TOT… HO PUC FER JO
Taller LA(B)
Un taller per treballar amb mares, pares i mestres l’art contemporani. De la mà d’artistes i comissaris, aprendran a fer i desfer una exposició a casa i a l’escola.
Gratuït
A la sala d’exposicions de Can Felipa
4 sessions, de 17 a 18.30 h:
Dimarts 10 de novembre: Fermín Jiménez Landa, artista
Dimarts 17 de novembre: Juan Canela, comissari
Dimarts 24 de novembre: Celso Fernández y Ángel Calvo Ulloa, filòsof i comissari de l’exposició
Dimarts 1 de desembre: Lucía C. Pino, artista
Descripció:
De la mà d’alguns dels artistes de l’exposició Fins i tot un paisatge tranquil… i d’altres professionals del món de l’art, ens acostarem als treballs exposats per convertir-los en el punt de partida d’unes dinàmiques de creació que ens permetran fer-ne les nostres pròpies versions. Una experiència per apropar-nos sense por a l’art contemporani i poder construir un mateix una obra d’art.
Objectius:
En el marc d’un treball cooperatiu entre tots els participants i prenent com a punt de partida la possibilitat d’ús dels recursos que ofereix el Centre Cívic Can Felipa i el capital humà i cognitiu vinculat al seu programes d’arts visuals (espai expositiu, artistes, comissaris i projectes artístics) aquest taller proposa una reflexió pràctica sobre l’ús interdisciplinari dels formats i pràctiques artístiques contemporànies.
Es tracta de pensar noves maneres d’obrir la creació a petits i grans, o de descobrir com fes i desfer una exposició. Per això es buscarà un marc comú de treball, que doni resposta als interessos dels participants i que, si s’escau, es pugui concretar en activitats instrumentals, on, per exemple, pares, mares i/o mestres ideïn i desenvolupin activitats per a la quitxalla que utilitzin les exposicions de Can Felipa com a recurs.
Persones destinatàries:
– Qualsevol persona amb interès i inquietuds creatives.
– Mares i pares que vulguin aprendre noves practiques artístiques per crear amb els seus fills i filles, o que vagin a exposicions i vulguin aprendre com explicar l’art contemporani als seus fills.
– Mestres i professors no necessàriament vinculats a assignatures d’educació artística.
Sobre l’exposició:

FINS I TOT UN PAISATGE TRANQUIL…
Del 20.10 al 19.12.2015
Inauguració: dimarts 20.10.2015 > 19.30 h
“Fins i tot un paisatge tranquil…” és la frase que el poeta Jean Cayrol repeteix en diverses ocasions a l’inici de Nit i boira, un documental realitzat per Alain Resnais el 1955. A la pel·lícula, la veu del poeta busca la manera d’explicar allò que queda fora de l’expressable, donar llum sobre el que contenen les imatges que recorren aquells espais en altre temps habitats per l’indicible. Nit i boira tornava a Auschwitz deu anys després del seu alliberament i Cayrol havia sobreviscut al camp de Mauthausen. Lluny de ser un projecte sobre l’holocaust, aquest se serveix d’un tema tan recurrent per parlar de la idea de dissoldre’s, de desaparèixer sense deixar rastre i de la necessitat de tractar certa informació que ens permeti enfrontar-nos a allò que no perdura. Extrapolable a tota relació amb el passat, els treballs inclosos en aquesta exposició, seleccionada a la Convocatòria 2014 de Can Felipa Arts Visuals en la modalitat de comissariat, suposen una reconciliació amb el que no roman.
Amb Detanico & Lain, Diego Santomé, Fernando García, Mauro Cerqueira, Fermín Jiménez Landa, Emilio Arauxo, Tamara Kuselman, Lucía C. Pino i Celso Fernández Sanmartín. Comissariat per Ángel Calvo Ulloa.
Horaris de la sala d’exposicions:
De dimarts a dissabte, de 17 a 21 h.
Més informació a:
cccanfelipa.cat/arts-visuals
Organitza: Can Felipa