Amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, el 2 d’Abril, des de l’Ampa i l’Escola us volem animar a participar al llarg d’aquesta setmana en diferents activitats.
El dia de Conscienciació sobre l’Autisme és una gran ocasió per a sensibilitzar al conjunt de la societat i per treballar valors i aspectes tan importants com el respecte, la tolerància, la inclusió i la diversitat i, no hi ha millor escenari per fer-ho, que el que ens brinda l’entorn familiar i la comunitat educativa.
Ahir vàreu rebre una peça de puzle perquè la pugueu dibuixar/pintar i escriure un missatge per la inclusió amb els vostres fills/es. Avui us fem arribar diferents propostes que creiem que us poden apropar i ajudar a entendre a les persones amb autisme i com fer arribar aquest missatge a tota la família.
– Vídeo Playmobil sobre el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA): és un petit vídeo que explica en un minut que és el TEA. Es tracta d’un vídeo clar, entenedor i proper.

 

– Infografia sobre el TEA: on trobareu un resum de que és el TEA, prevalença, causa, etc., per aquells que estigueu interessats en saber-ne

– El conte “Ramon, paleontòleg de professió” que trobareu al link adjunt on està en format audio llibre en català, castellà, galleg, euskera i anglès. http://bibliotecainfantil.fundaciononce.es/ca/contes/ramon.html .
És un conte que pot ajudar-nos a les famílies a explicar una mica als nostres fills que és el TEA.

– La web http://www.appyautism.com/ on es poden trobar les millors apps per persones amb TEA classificades per temàtiques: comunicació, aprenentatge, lleure, recursoso per pares i `professionals, etc.

– La web http://beteve.cat/etiquetes/autisme/ que ha creat BTV per donar visibilitat al TEA en tota la seva amplitud i on surt una de les famílies de la nostra escola a l’apartat d’autisme en família. El vídeo es titula: La Núria i el Joan, la lluita d’uns pares per la igualtat d’oportunitats http://autisme.beteve.cat/autisme-en-familia/. En aquesta web es poden trobar molts vídeos i molta informació sobre el TEA, han fet un gran treball a BTV.