Aquest curs 2023-24 s’ha iniciat amb la pacificació dels entorns de la nostra escola i de l’Institut Quatre Cantons.

Aquesta millora forma part d’un dels set projectes dels Pressupostos Participatius escollits a Sant Martí. Compta amb un pressupost de 250.000 euros i va ser una proposta presentada l’AFA.

En aquest sentit, s’han millorat els espais per a les entrades i sortides dels centres cap al carrers del voltant: Bilbao i Camí Antic de València.

Pel que fa al carrer de Bilbao, s’ ha ampliat la zona de vianants eliminant les places d’aparcaments de vehicles i s’ha construït una zona d’estada amb bancs, jardineres i elements de protecció.

Al Camí Antic de València, s’ha fet una zona de vianants, s’ha ampliat el nombre de places d’estacionament de bicicletes, hi haurà una zona verda i s’ha millorat l’enllumenat.

Les obres permetran impulsar l’ús de la bicicleta i aconseguir una zona més pacificada per als veïns i veïnes del barri.

Aquest projecte va ser un dels 7 projectes dels Pressupostos Participatius escollits pel veïnat a Sant Martí amb 1.171 vots a través del decidim.barcelona. Està impulsat sota el nom de “Impulsem la pacificació dels entorns de l’escola Pere IV i l’institut Quatre Cantons“.