Preguntes freqüents 

10 preguntes relacionades amb l’Ampa que et seran d’utilitat… 😉

Clica+ per veure  les respostes

1. Com a soci de l’Ampa, quan rebré els càrrecs?

 

 

 

Els pagaments de l’Ampa sempre són per família, i no per alumne. Els pagaments estan repartits:

Octubre: Quota per a la gestió d’extraescolars: 15 € (per a aquelles famílies que fan extraescolars)

Desembre: 1a quota Ampa: 47,5 €

Maig: 2a quota Ampa: 20 €*

*NOVETAT: Tal i com es va acordar en l’última assemblea de les famílies de l’AMPA, al realitzar la inscripció de les extraescolars, s’haurà d’anticipar la segona quota de soci de l’AMPA de 20€(per família). Si no es realitza cap baixa en cap activitat extraescolar, aquesta segona quota no es cobrarà, perquè ja ha estat avançada en el moment de la inscripció.

En el cas que s’hagi tramitat la baixa en alguna extraescolar, com a penalització a causa de les gestions i inconvenients causats, durant el mes de maig del curs 18-19 es cobrarà la 2a quota de l’AMPA.

 

 

 

 

 

 

2. Quins serveis tinc com a soci de l’Ampa?

 

 

 

 

 

Com a socis podeu:

 • Participar de forma activa en les Assemblees Generals convocades per tracta els temes gestionats per la junta de l’AMPA.
 • Assistir a les reunions mensuals obertes de la junta.
 • Participar activament en algunes de les comissions de l’AMPA bé com a vocal o bé com a membre voluntari.

Cada comissió gestiona uns serveis:

 • Comissió de Gestió: Coordina les comissions de l’AMPA.
 • Comissió d’Extraescolars: Busquem, organitzem i coordinem les activitats que els nostres fills i filles podran realitzar fora de l’horari lectiu: Ioga, Música, Piscina, Esports, Teatre, Vela, etc.
 • Comissió de Casals i colònies: Coordinem, juntament amb l’empresa CET10, que els nostres fills i filles puguin realitzar casals i colònies en el període de vacances escolars.
 • Comissió de Festes: Impulsem les festes que es treballen a l’escola fora de l’horari lectiu, com la Castanyada, Carnestoltes, Sant Jordi, etc.
 • Comissió Inclusiva: Vetllem pels drets educatius i per la igualtat d’oportunitats dels nens i nenes amb necessitats educatives especials.
 • Comissió Pedagògica: Organitzem la Ballaruga de fi de curs, les campanyes solidàries, la web d’intercanvi i qualsevol altra activitat relacionada amb l’àmbit més social i pedagògic
 • Comissió de Trobades i Biblioteca: Gestionem el funcionament de la Biblioteca de pares i Organitzem xerrades, tallers i activitats adreçats als pares i mares amb la finalitat d’oferir eines i reflexions sobre la tasca d’educar.
 • Comissió d’Excursions en família: Organitzem sortides periòdiques a la muntanya cada dos mesos, on la finalitat és passar un dia nens i pares envoltats de natura i compartint-lo amb altres famílies de l’escola.
 • Comissió de Barri i Camins escolars: Treballem per tal que els nostres infants aprenguin a ser autònoms en el camí a escola, des de la confiança i la responsabilitat. Vetllem per la millora dels espais urbans que ens envolten. així com per la convivència.  Assistim periòdicament a les reunions de la Plataforma d’Educació del Poblenou i, donem suport a les iniciatives que sorgeixen, a més de participar en el Consell Escolar del districte, per poder estar informats de tot allò que passa al nostre barri. També participem a la Coordinadora d’Ampes del Poblenou, per organitzar activitats conjuntes amb totes les escoles i aconseguir un aprofitament dels recursos.
 • Comissió de Comunicació Fem arribar a les famílies de l’escola tota la informació per diferents canals: Twitter, bloc i App.
 • Comissió de Menjador: Vetllem per un funcionament correcte del servei de menjador amb Cuina Justa.

 

 

3. També gestiona l’acollida?

 

 

Sí, l’Ampa també gestiona l’acollida de matí i de la tarda. Us podeu apuntar per temporades senceres o bé dies esporàdics, informant l’Ester Portillo i pagant l’import corresponent el mateix dia

o       De 8 a 9 h: 30 €/mes
o       De 8.30 a 9 h: 15 €/mes
o       De 16.30 a 17.30 h: 30 €/mes
o       De 16.30 a 17 h: 15 €/mes
o       Dies esporàdics: 2 €/acollida

 

 

4. A part de ser soci, puc formar part de l'Ampa com a voluntari?

Qualsevol soci de l’Ampa pot formar part de la Junta Directiva o de les comissions. Som un grup de pares i mares voluntaris que ajudem a tirar endavant uns projectes i serveis que d’altra manera l’escola no podria oferir, i tots hi som benvinguts.

 

I com puc informar-me’n i apuntar-m’hi?

És ben fàcil! Envia’ns un correu a  ampa@pereiv.cat explicant la teva preferència.

 

 

5. Si necessito contactar amb l’Ampa per a consultes generals, com puc fer-ho?

A la finestreta de l’escola trobareu l’Ester Portillo, secretària de l’Ampa, de dilluns a divendres, en horari:

 • Matí: de dilluns a divendres de 8:00 h a 10:45 h
 • Tarda: de dilluns a dijous de 16:15 h a 19:00 h (divendres fins a les 18:00 h)

 

6. Puc fer activitats extraescolars si no sóc soci de l’Ampa?

No, per realitzar activitats extraescolars cal ser soci de l’Ampa.

 

7. Si vull donar-me de baixa d’una activitat extraescolar, què he de fer?

S’ha de comunicar via e-mail a ampa.secretaria@pereiv.cat i ampa.extraescolars@pereiv.cat, abans del dia 20 del mes en curs; si s’avisa més tard, el següent mes encara es cobrarà.

Tanmateix, us demanem un compromís de continuïtat a les activitats per poder garantir l’activitat durant tot el curs escolar

 

 

8. Com puc saber què fa l'Ampa i realitzar consultes?

 

Estem a la vostra disposició pel que convingui sempre que vulgueu presencialment quan ens veieu per l’escola. Però hi ha dos cops l’any que expliquem públicament, en assemblea, quines coses hem fet en el darrer curs, quina gestió econòmica s’ha fet dels diners i els objectius del proper curs. Aquest és el millor moment per fer les consultes i els suggeriments que tingueu. Les convocatòries s’envien a tots els pares i mares.

 

 

9. Cobra algun membre de l'Ampa?

 

No, cap membre de l’associació ni la junta directiva cobra per pertànyer-hi ni n’obté cap benefici. En cap cas es financen activitats que siguin només per a la junta; únicament es financen activitats en què puguin participar tots els socis.

 

10. Paga l’associació cap altre personal o servei?

 

Sí, determinats serveis es subcontracten, prèvia aprovació de la Junta o l’Assemblea General. Per exemple, l’administrativa que gestiona la secretaria del l’Ampa, el personal de reforç de català o la speaker d’anglès, entre d’altres.