Foto-Grup

Diuen que si ens llevem ben d’hora ben d’hora serem imparables, i això és el que vam fer més de cinquanta valents el dissabte 1 de febrer després de la convocatòria de la revifada comissió de lleure en família de l’AMPA. Rebatejats com a xafafarigoles, i desafiant les previsions meteorològiques, vam fer cap a Port del Comte per a una engrescadora passejada amb raquetes de neu.

En arribar a l’aparcament de l’Estivella, petits i grans vam tapar-nos fins a les orelles i vam calçar-nos les raquetes. Un cop equipats, i seguint les indicacions dels audaços pares que unes setmanes enrere havien explorat el terreny, vam enfilar un camí amb una suau pendent pel qual havíem de recórrer uns tres quilòmetres i salvar uns cent metres de desnivell fins arribar al Prat de Bacies, a 2.000 metres d’altitud!

I ja teniu un grapat d’intrèpids xafafarigoles trepitjant ous muntanya amunt. Poc a poc ens vam anar acostumant a la marxa amb les raquetes, però els quatre flocs que queien a la sortida van acabar convertint-se en una bona nevada, i quan ja portàvem més de mig camí vam haver de reunir el gabinet de crisi per decidir si atacàvem el cim. La canalla, mentrestant, va aprofitar l’avinentesa per atacar el pendent més proper amb els trineus.

Finalment, veient que el vent i la nevada no amainaven, la majoria del grup va decidir girar cua i beure’s tota la xocolata calenta de la cafeteria més propera, mentre una dotzena d’eixelebrats pujàvem fins al Prat de Bacies per plantar-hi la bandera del Pere IV, tot menjant l’entrepà.

Cap allà a les dues, com algú havia previst, va deixar de nevar i vam tornar muntanya avall, fins reunir-nos tots a la cafeteria del Sucre a comentar la jugada entre cafetons, gots de caldo i Cacaolats calents. La conclusió va quedar clara: hi tornarem!